Hoe maak je je auto schoon?

Wil je graag zelf je auto schoonmaken? Dat kan op veel verschillende manieren. Maar hoe doe je dat nou goed en efficiënt? Hieronder geven we tips hoe je je auto schoon kunt maken.

Gebruik een microvezeldoek

Gebruik voor het schoonmaken van je auto geen spons, maar een microvezeldoek of een microvezel handschoen. Wanneer je een spons gebruikt kan het namelijk zijn dat vuil en zand zich in de spons ophopen. Als dat gebeurt kan dat krassen veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet. Een microvezeldoek of microvezel handschoen is een stuk zachter en zorgt bovendien voor streeploze ruiten!

In de lengte wassen

Wanneer je je auto schoonmaakt kun je het beste in de lengte over de auto heengaan. Maak je draaiende bewegingen, dan zie je daarna vaak cirkelvormige krassen die je in de zon goed kunt zien. 

Water verversen

Het beste kun je een emmertje gebruiken met een sopje erin. Ververs dan wel regelmatig het water. Het vuil en zand wat je van je auto haalt komt namelijk in het water terecht en wanneer je het niet ververst, wordt de auto weer vies met het vervuilde water. 

Velgenreiniger

Wie wil nou geen mooie velgen? Voor de velgen heb je een speciale velgenreiniger. Hiervoor kun je een kwastje gebruiken en daarmee kun je dit middel goed over de velgen verdelen. Vergeet ook niet de achterkant van de wielen schoon te maken. Wanneer je dit maar vaak genoeg overslaat kan het een onbalans geven. 

Hogedrukreiniger 

Gebruik je een hogedrukreiniger voor het schoonmaken van je auto? Zorg ervoor dat je minimaal 20 centimeter afstand houdt tussen de spuitmond en de lak van je auto. Zo voorkom je dat je de lak van je auto beschadigt. Wanneer je zelf geen hogedrukspuit hebt kun je ook naar een wasbox gaan.

Ruiten schoonmaken

Het beste kun je je ruiten schoonmaken met een speciale glasreiniger waar alcohol inzit. Zorg ervoor dat je de ruiten ook in de lengte schoonmaakt. Gebruik eerst een natte doek en daarna een droge doek om de ruiten droog te maken. 

Vogelpoep op je auto?

Heb je vogelpoep op je auto? Daar moet je wel goed op letten. Vogelpoep kan namelijk de lak op je auto beschadigen door de zuren die in het vogelpoep zitten. Daarom moet je dat altijd zo snel mogelijk verwijderen. Als je het ontdekt, haal het dan weg met een nat wc-papiertje of vochtige doek. Wanneer het er niet zo makkelijk af gaat kun je het papiertje of doekje het beste even op laten liggen. Daarna kun je de vogelpoep zo wegvegen!

Bij Autobedrijf de Keizer verkopen we ook goede reinigingsmiddelen voor het wassen voor je auto. En wist je dat wij altijd je auto wassen na een reparatie of onderhoudsbeurt?  

Vragen? Stuur ons bericht via Whatsapp!