Winterbanden montage banden verwisselen in Almere

Het wordt weer kouder buiten en dat betekent dat het tijd is om uw zomerbanden te verwisselen voor winterbanden. Wij kunnen winterbanden onder uw auto plaatsen! Heeft u nog geen winterbanden? Dan kunt u bij ons ook winterbanden kopen.

Wanneer heeft u winterbanden nodig?

Winterbanden zijn aan te raden wanneer het kouder is dan 7 graden Celcius. Onder de 7 graden presteren winterbanden namelijk beter dan zomerbanden. Meestal is dit het geval tussen oktober en maart, dus laat uw winterbanden in oktober onder uw auto monteren.

Waarom presteren winterbanden beter dan zomerbanden bij 7 graden?

Als het koud is in de winter wordt het rubber van zomerbanden harder. Hierdoor neemt het grip en rijcomfort af. Winterbanden bestaan – in tegenstelling tot zomerbanden – uit een speciaal soort rubber dat geschikt is voor een nat, glad en winters wegdek. Zo verlies je geen grip en rijcomfort!  

Zowel zomerbanden als winterbanden

Omdat de techniek verbetert worden de verschillen tussen zomer- en winterbanden steeds groter. Ze worden steeds beter en specifiek voor het seizoen. Voor de veiligheid wordt het daarom steeds belangrijker om zomer- én winterbanden in bezit te hebben. Wij raden u aan om in oktober en maart uw banden te verwisselen. 

Winterbanden monteren - Stappenplan

Neem contact op

Neem contact met ons op via het contactformulier op deze website of per telefoon.

Maak een afspraak

Maak een afspraak met de werkplaats voor de bandenwissel.

Wij verwisselen uw banden

Wij verwisselen uw zomerbanden voor winterbanden.

BOVAG Autobedrijf

Wij zijn een erkend BOVAG Autobedrijf. U krijgt bij aankoop van een gebruikte auto met het Keizer Pakket met een aankoopbedrag vanaf 4.500 euro een BOVAG Garantiebewijs. Het Garantiebewijs geeft u recht op zes maanden standaardgarantie op onder meer verborgen gebreken aan de auto, aan onderdelen en aan toebehoren.

Winterbanden monteren?

Wordt het koud buiten? Ga voor winterbanden en laat uw winterbanden monteren. Maak snel een afspraak voor de werkplaats en onze experts staan voor u klaar.

Vragen? Stuur ons bericht via Whatsapp!