Banden verwisselen in Almere

In de zomer en winter rijdt u vaak op andere banden. In de zomer rijd je op zomerbanden en in de winter op winterbanden. Deze moeten echter per seizoen worden verwisseld. Zo is het in maart/april tijd voor zomerbanden en in oktober/november kunt u er het beste winterbanden onder laten plaatsen. Bij Autobedrijf de Keizer in Almere kunt u uw banden laten verwisselen, zomerbanden wisselen voor winterbanden, of winterbanden wisselen voor zomerbanden. Het maakt niet uit of het om de wielen gaat of alleen de buitenbanden. 

Wat is het verschil tussen zomerbanden en winterbanden?

Er zijn verschillen tussen zomer- en winterbanden. Het gaat dan om de profieldiepte, het profielpatroon en de compound. compound en het profielpatroon. Winterbanden bevatten meer natuurrubber dan zomerbanden. Hierdoor bijven ze soepeler wanneer het koud is. Hoe zachter winterbanden zijn, hoe meer grip banden hebben omdat ze zich beter aan het wegdek hechten. Zomerbanden daarentegen worden sneller hard bij koud weer waardoor je dus minder grip hebt. Daarnaast hebben winterbanden, in tegenstelling tot zomerbanden, kleine groeven in het profiel. Dat maakt dat winterbanden water kunnen verspreiden en aquaplaning kunnen voorkomen. De groeven bijten zich als het ware vast in de sneeuw, wat ook maakt dat je meer grip op het wegdek hebt. Het profiel is ook dieper dan zomerbanden, waardoor het sneeuw zich in de groeven kan verzamelen. Het samengedrukte sneeuw zorgt voor meer grip.

Zomerbanden hebben een wat hardere compound dan winterbanden, die zachter wordt bij warmere temperaturen. Dat maakt dat zomerbanden zich makkelijker kunnen aanpassen aan droog en nat wegdek. Daarnaast hebben zomerbanden minder lamellen dan winterbanden en zorgen in de lengte en breedte voor meer grip bij warme temperaturen. Door de hardere compound zijn zomerbanden bovendien niet geschikt voor koud weer, omdat ze minder natuurrubber bevatten dan winterbanden. De compound kan verharden en broos worden bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Ze kunnen zich aanpassen aan hogere temperaturen zonder dat ze daarbij zacht worden. Zomerbanden vertonen dus minder wrijving en dus minder brandstof. Ze hebben tenslotte een eenvoudig profiel met blokken met een groot contactoppervlak met het wegdek.

Autobanden uitlijnen in Almere

 Nadat we uw banden hebben verwisseld kunnen we daarna indien nodig uw autobanden balanceren en uitlijnen. Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig en niet comfortabel. Met het uitlijnen van banden kunt u de auto beter besturen en uw auto verbruikt minder brandstof. 

Banden verwisselen - Stappenplan

Neem contact op

Neem contact met ons op via het contactformulier op deze website of per telefoon.

Maak een afspraak

We bespreken uw wensen en we kunnen eventueel een afspraak maken. 

Wij verwisselen uw banden

Indien gewenst kunnen wij uw autobanden verwisselen, zodat u weer veilig en comfortabel kunt rijden.

BOVAG Autobedrijf

Wij zijn een erkend BOVAG Autobedrijf. U krijgt bij aankoop van een gebruikte auto met het Keizer Pakket met een aankoopbedrag vanaf 4.500 euro een BOVAG Garantiebewijs. Het Garantiebewijs geeft u recht op zes maanden standaardgarantie op onder meer verborgen gebreken aan de auto, aan onderdelen en aan toebehoren.

Zomer- of winterbanden nodig?

Is het tijd om uw banden te verwisselen voor de zomer of winter? Maak een afspraak en kom langs voor de bandenwissel.

Vragen? Stuur ons bericht via Whatsapp!