Diesel of benzine? Dit zijn de voordelen

Heb je een merk en type auto in gedachten die je wilt kopen? Dan nu alleen nog de beslissing of het een diesel-of benzineauto wordt. Niet geheel onbelangrijk gezien de kosten. Beiden hebben zo eigen voordelen. Hieronder vertellen we je wat de voor- en nadelen van diesel en bezine zijn.

Voordelen van een diesel 

Een dieselauto heeft best wat voordelen. De motor gaat langer mee en er is minder slijtage, je hebt minder onderhoud en dus minder kosten, minder co2-uitstoot en meer trekvermogen. Bovendien tank je met diesel maar liefst 25% goedkoper!

Een diesel is vaak aantrekkelijker wanneer je veel kilometers rijdt, omdat de brandstofprijs van diesel veel lager ligt dan benzine. Daar staat echter wel tegenover dat je meer wegenbelasting betaalt. 


Voordelen van een benzine auto

Om maar te beginnen over de wegenbelasting, voor benzine betaal je minder wegenbelasting. Wanneer je kleinere afstanden rijdt, zoals ritjes in de stad, is benzine weer voordeliger. Daarnaast zijn onderdelen van de motor voordeliger dan diesel en heb je minder uitstoot van fijnstof. Voor wat betreft de wegenbelasting is de benzine goedkoper. Doe jij met de auto vooral boodschappen en af en toe een tripje wat verder weg? Dan is benzine een betere keuze.  

Dus wat is nou beter en goedkoper?

Er komt dus wel meer kijken bij de keuze voor diesel of benzine. Over het algemeen zijn benzineauto’s voordeliger, tot je bij een bepaald aantal kilometers komt. Er is dus een omslagpunt! Voor lichte auto’s ligt het omslagpunt bij zo’n 13.500 kilometer. Bij zwaardere auto’s is dat ongeveer 14.500 kilometer. Dit omslagpunt kun je uitrekenen door middel van deze formule: (12 maanden * wegenbelasting) + (kilometers / verbruik) * brandstofprijs.

Diesel kan dus in sommige gevallen zeker aantrekkelijker zijn dan benzine. Bedenk wel dat een dieselauto vaak duurder is in aanschaf en zijn ze niet erg populair bij de overheid. In sommige Nederlandse en Duitse steden zijn dieselauto’s zelfs verboden. Ook de restwaarde van dieselauto’s staat onder druk, dus gebruikte dieselauto’s zijn wel voordelig! 

Bij Autobedrijf de Keizer verkopen we regelmatig dieselauto’s. Op deze pagina vind je alle occasions die we momenteel verkopen.

Vragen? Stuur ons bericht via Whatsapp!